Drugo izdanje smjernica UNEP-a za provedbu održive javne nabave

Smjernice za provedbu održive javne nabave daju smjernice kreatorima politike održive javne nabave, stručnjacima i konzultantima za osmišljavanje politika održive javne nabave (SPP) i njihovu provedbu. Koriste specifičan i prilagodljiv pristup, koji se naziva „SPP pristup”, usavršen na temelju iskustava i povratnih informacija dobivenih od zemalja koje koriste ovu metodologiju. Smjernice se mogu koristiti kao vodič kako uspostaviti i ojačati dugoročni rad zemlje na održivoj javnoj nabavi, a također su namijenjene da budu referentna točka i inspiracija za održivu nabavu općenito. Cilj je pružiti zajedničku viziju, jezik i okvir za održivu nabavu te usmjeriti dionike kako učinkovito provesti održive nabave.

Ovo drugo izdanje SPP Smjernica uključuje veliki broj najboljih praksi i studija slučaja. Metodologija koju je predložio UNEP također je revidirana kako bi se uzele u obzir lekcije naučene u različitim SPP projektima .

Više možete pročitati ovdje: https://www.unep.org/resources/publication/second-edition-uneps-sustainable-public-procurement-guidelines

PODIJELI: