Održani su besplatni programi usavršavanja iz područja Zelene javne nabave

U razdoblju od srpnja do listopada 2023. godine održano je 8 programa usavršavanja na temu „Zelena javna nabava s praktičnim primjerima“. Program je uspješno završilo 419 polaznika.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i ove godine je organiziralo besplatne programe usavršavanja o zelenoj javnoj nabavi. Korak po korak – polaznici su imali prilike naučiti kako prema studijama slučaja približiti uključivanje mjerila Zelene javne nabave u postupke nabave s dodatnim fokusom na područje održive nabave poljoprivredno prehrambenih proizvoda i hrane.

Europskim zelenim planom 2019. i EU Strategijom od polja do stola iz 2021. predviđeno je uvođenje minimalnih obveznih kriterija za održivu nabavu hrane kako bi se u školama i javnim institucijama promicala zdrava i održiva prehrana koja uključuje i ekološke proizvode.

Predavači za ovu temu bili su Ines Gruica Devčić, Ivan Serdarušić, Stana Kurtov, Tomislav Muhvić i Lana Tortić koji su vrhunski stručnjaci s višegodišnjim iskustvom iz ovog područja.

Izobrazbu je koordiniralo i financiralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te su usavršavanja za polaznike bila besplatna.

Materijali s usavršavanja objavljeni su na ovoj web stranici i možete ih preuzeti s gumba niže.

PODIJELI: