Net Zero Metodologija definira šire koristi u hotelijerstvu i turizmu

U prosincu 2021. godine razvijena je i objavljena Net Zero Metodologija za hotelijere, sa definiranjem šire koristi u hotelijerstvu i turizmu. Metodologija je razvijena kroz udruženu inicijativu i suradnju različitih kompanija; Greenview, Tourism Declares, Pacific Asia Travel Association (PATA), Sustainable Hospitality Alliance ,World Travel & Tourism Council (WTTC), podržanih grupom eksperta hotelskih kompanija diljem svijeta, i doprinosom širokog spektra dionika, kao što su organizacije za turizam i klimatske promjene.

Pokrenuta je kao dio Glasgowske deklaracije COP 26 u Glasgowu, a pokriva desetogodišnji rad i istraživanja u mjerenjima stakleničkih plinova u hotelskim i turističkim prostorima. Net zero strategija za emisiju stakleničkih plinova postaje stvarna poslovna potreba i trend koju prihvaćaju investitori, poduzeća i vlade diljem svijeta. Metodologija je razvijena kako bi podržala hotelijerstvo i širu hotelsku industriju u preuzimanju net zero obveza i definiranju aktivnosti i protokola u djelovanju protiv emisija stakleničkih plinova.

Metodologija je oblikovana kroz pristup preporuka, koje su relevantne za hotelske tvrtke svih veličina, iako se može prilagođavati kako bi se uskladila sa specifičnim zahtjevima pojedinih tvrtki. Strategija upućuje da svaki vlasnik hotela, tour operator ili gost mora znati kako ići u korak sa Net zero strategijom.

U okviru ove Metodologije daje se presjek kroz slijedeća tematska poglavlja:

  • Postavljanje temeljnih odrednica koje se trebaju uvažavati u cilju postizanja zadanih net zero ciljeva
  • Utvrđivanje graničnih vrijednosti emisija, koje bi hoteli trebali postizati tijekom vremena
  • Uspostavljanje zadanih kategorija u planiranju tijeka razvoja unutar petogodišnjih intervala mjerenja
  • Kvantificiranje emisija kroz vrijeme
  • Razumijevanje varijabli koje će biti uključene
  • Razumijevanje kako će proizvedene emisije utjecati na širi spektar vrijednosti turizma i nekretnina

Više o ovoj temi možete pročitati na: https://www.greenkey.global/stories-news-1/2022/1/17/net-zero-methodology-for-hotels

PODIJELI: