Rekordne brojke licenci i proizvoda s EU Ecolabel oznakom

Od rujna 2023. godine dodijeljeno je 159 novih Ecolabel licenci u različitim grupama proizvoda, čime je ukupan broj licenci sada 2.743.

EU Ecolabel oznaku dobilo je nevjerojatnih 6.837 novih proizvoda, što znači da potrošači sada mogu birati između gotovo 96.000 roba i usluga koji su dokazali svoje ekološke prednosti.

Najveći broj licenci i dalje zadržava grupa proizvoda za turistički smještaj. Potrošači sada imaju izbor između više od 700 hotela i kampova s EU Ecolabel oznakom.

Kozmetički proizvodi također bilježe povećanje od 24% u licencama, dajući EU potrošačima više od 1.000 EU Ecolabel kozmetičkih proizvoda s biorazgradivim sastojcima, manje opasnih tvari i lakše reciklirajućim ambalažama.

Gledajući najnagrađenije proizvode, najviše proizvoda je u kategoriji unutarnjih i vanjskih boja i lakova s više od 37.000 EU Ecolabel oznaka, dok papirnati ručnici i proizvodi od papira sada čine 16.500 proizvoda. Grupa proizvoda od tekstila dobila je 736 novih proizvoda, proširujući broj proizvoda na gotovo 10.000 i olakšavajući potrošačima pronalaženje odjeće, modnih dodataka i unutarnjih tkanina napravljenih od održivih vlakana. Druge grupe proizvoda koje su nastavile svoj pozitivan uzlazni trend uključuju deterdžente za perilice posuđa, namještaj i industrijske i institucionalne deterdžente za pranje rublja.

Zaključno, rastom broja EU Ecolabel licenci na 2.743 te impresivnih 6.837 novih proizvoda s ovom oznakom, potrošačima se otvara širok spektar odabira, dok se ekološka svijest širi.

Više informacija možete saznati na linku: https://environment.ec.europa.eu/news/eu-ecolabel-march-2024-facts-and-figures-2024-04-09_en

PODIJELI: